II. Photoshop'un Temelleri
III. Araçlar ve özellikler
IV. Resimleri düzen
V. Grafik oluşturma
VI. Katmanlarla emek harcama
VII. Filtreler ve efektler
VIII. Dışa alıntılama ve yazdırma
IX. Çalışmanızı paylaşma
Sorulan Sorular
Antet | Yanıt |
---|---|
Photoshop | Adobe Inc. tarafınca geliştirilen ve gösterilen fakat raster grafik düzenleyicisidir. Dünyanın maruzat popüler imaj düzen yazılımlarından biridir. |
Tasarım | Öğeleri iyi bir halde planlama ve düzen sanatı ya da bilimi. |
öğretici | Birisine fakat şeyin iyi mi yapılacağını öğreten girişim girişim rehber. |
Yazılım | Bilgisayarda gitmek suretiyle tasarlanmış fakat bağdarlama ya da programlar kümesi. |
Yaratıcılık | Cesur şeyler halk ya da vakaları cesur şekillerde müşahede kabiliyeti. |
II. Photoshop'un Temelleri
Photoshop, resim düzen, grafik tasavvur ve internet tasarımı şeklinde muhtelif görevlerde kullanılabilecek kuvvetli fakat imaj düzen yazılımıdır. Photoshop'un temelleri, araçların ve özelliklerin iyi mi kullanılacağını, görüntülerin iyi mi düzenleneceğini ve grafiklerin iyi mi oluşturulacağını öğrenmeyi ihtiva eder.
Photoshop'u çalıştırmak amacıyla ilkin cesur fakat vesika oluşturmanız icap eder. Bunu, simgesine tıklayarak yapabilirsiniz. Şahsiiş menü ve latif Cesur. Sonrasında belgeniz amacıyla fakat ebat ve tüs modu seçmeniz istenecektir.
Cesur fakat vesika oluşturduğunuzda resimlerinizi tanzim etmek amacıyla araçları ve özellikleri kullanmaya başlayabilirsiniz. Maruzat asıl araçlar şunlardır: Verim arabulucu, Urgan arabulucu ve Fırçalamak araç. Verim arabulucu, görüntünüzü dilediğiniz boyuta kırpmanıza imkan tanır; Urgan arabulucu görüntünüzün fakat bölümünü seçmenize imkan tanır ve Fırçalamak arabulucu, görüntünüzün üstüne boyama yapmanızı sağlar.
Grafik kurmak amacıyla Photoshop'u bile kullanabilirsiniz. Bunu akdetmek amacıyla şunları kullanabilirsiniz: Biçim arabulucu, Güçlü arabulucu ve Tabaka araç. Biçim çalgı şekiller oluşturmanıza imkan tanır, Güçlü arabulucu, resminize pek eklemenizi sağlar ve Tabaka arabulucu, değişik öğeleri üzeri üste istiflemenize imkan tanır.
Photoshop, olağanüstü sahneler ve grafikler kurmak amacıyla kullanılabilecek kuvvetli fakat araçtır. Photoshop'un temellerini öğrenerek bütün potansiyelini ortaya çıkarabilir ve çarpıcı görseller oluşturabilirsiniz.
III. Araçlar ve özellikler
Photoshop'ta grafik kurmak, fotoğrafları tanzim etmek ve internet sayfaları fikirleşmek amacıyla kullanılabilecek oldukca muhtelif çalgı ve özellikler bulunur. Maruzat kesif kullanılan araçlardan bazıları şunlardır:
- Fırça arabulucu görüntüleri aşağılamak amacıyla kullanılır.
- Öçürge arabulucu, görüntünün birtakım kısımlarını çalmak amacıyla kullanılır.
- Seçme arabulucu görüntünün bölümlerini kura çekmek amacıyla kullanılır.
- Nakliyat arabulucu görüntünün muayyen kısımlarını duymak amacıyla kullanılır.
- Makas arabulucu fakat görüntüyü kıpmak amacıyla kullanılır.
- Döndürme arabulucu görüntüyü yönetmek amacıyla kullanılır.
- Muhasara arabulucu, görüntüyü ufki ya da amudi olarak atfetmek amacıyla kullanılır.
- Yine Boyutlandırma arabulucu görüntüyü yine boyutlandırmak amacıyla kullanılır.
- Dönüştürme arabulucu fakat görüntüyü çevirmek (örnek olarak eğriltmek, çarpıtmak, bozulma geçmek) amacıyla kullanılır.
Photoshop'ta işte asıl araçlara ayrıca aşağıdakiler şeklinde henüz hususi araçlar bile bulunur:
- Düzelti Fırçası arabulucu, görüntüdeki lekeleri ve öteki kusurları kaldırmak amacıyla kullanılır.
- Klonlama Damgası arabulucu, görüntünün birtakım kısımlarını kopyalayıp görüntünün ayrıksı fakat kısmına yapıştırmak amacıyla kullanılır.
- Kapatma arabulucu, görüntünün birtakım kısımlarını görüntünün öteki bölümleriyle değiştirebilmek için kullanılır.
- Kir arabulucu, görüntünün birtakım kısımlarını karamak ya da bulanıklaştırmak amacıyla kullanılır.
- Keskinleştirme arabulucu görüntünün birtakım kısımlarını keskinleştirmek amacıyla kullanılır.
- Bulanıklaştırma arabulucu görüntünün birtakım kısımlarını bulanıklaştırmak amacıyla kullanılır.
- Soldurma arabulucu görüntünün birtakım kısımlarını aydınlatmak amacıyla kullanılır.
- Yakma arabulucu görüntünün birtakım kısımlarını yoğunlaştırmak amacıyla kullanılır.
Photoshop'ta ek olarak görünümlerini değiştirebilmek için görüntülere uygulanabilecek bir takım süzgeç bulunur. Maruzat kesif kullanılan filtrelerden bazıları şunlardır:
- Gauss Bulanıklığı filtresi görüntüyü bulanıklaştırmak amacıyla kullanılır.
- Keskinleştirme filtresi görüntüyü keskinleştirmek amacıyla kullanılır.
- Şamata filtresi görüntüye şamata bakmak amacıyla kullanılır.
- Hububat filtresi, görüntüye gren bakmak amacıyla kullanılır.
- Fer/Tezat filtresi görüntünün parlaklığını ve kontrastını dakikleştirmek amacıyla kullanılır.
- Ton/Doyum filtresi görüntünün tonunu, doygunluğunu ve parlaklığını dakikleştirmek amacıyla kullanılır.
- Düzeyler filtresi, fakat görüntünün kara noktasını, dürüst noktasını ve ılımlı tonlarını dakikleştirmek amacıyla kullanılır.
- Eğriler filtresi görüntünün ton aralığını dakikleştirmek amacıyla kullanılır.
Bunlar Photoshop'un sunmuş olduğu birnice çalgı ve özellikten bir tek birkaçı. Güçlü oldukca değişik çalgı ve özelliğe haiz olan Photoshop, oldukca muhtelif grafikler kurmak, fotoğrafları tanzim etmek ve internet sayfaları fikirleşmek amacıyla kullanılabilecek kuvvetli fakat araçtır.
IV. Resimleri düzen
Sahneler Photoshop'ta muhtelif şekillerde düzenlenebilir. Görüntüleri kıpmak, yine boyutlandırmak, yönetmek ve atfetmek amacıyla Araçlar panelindeki araçları ve özellikleri kullanabilirsiniz. Görüntülere efekt ve pek bakmak amacıyla katmanları bile kullanabilirsiniz.
Sade görüntüyü kıpmak amacıyla Araçlar panelinden Makas aracını seçin. Peşinden görüntünün burulmak dilediğiniz alanını kura çekmek amacıyla makas kutusundaki tutamaçları sürükleyin. Kırpmadan mutlu kaldığınızda Seçenekler çubuğundaki Kırp düğmesini tıklayın.
Sade görüntüyü yine boyutlandırmak amacıyla Imaj menüsünden Imaj Boyutu komutunu seçin. Imaj Boyutu haberleşme kutusunda görüntünün genişliğini ve yüksekliğini px, parmak, cm ya da öteki norm birimleri cinsinden belirtebilirsiniz. Ek olarak görüntüyü uygun ya da orantısız olarak ölçeklendirmeyi dahi seçebilirsiniz.
Sade görüntüyü yönetmek amacıyla Araçlar panelinden Döndürme aracını seçin. Peşinden görüntüyü yönetmek amacıyla sürükleyin. Devir açısını Seçenekler çubuğunda bile belirtebilirsiniz.
Sade görüntüyü atfetmek amacıyla Imaj menüsünden Ufki Çevir ya da Amudi Çevir komutunu seçin. Işte, görüntüyü sırası ile ufki ya da amudi olarak çevirecektir.
Görüntüleri tanzim etmek amacıyla katmanları bile kullanabilirsiniz. Katmanlar, özgün görüntüyü etkilemeden görüntülere efekt ve pek eklemenizi sağlar. Tabaka bakmak amacıyla Katmanlar panelinde Cesur tabaka oluştur düğmesini tıklayın. Sonrasında katmana efektler ve pek bakmak amacıyla Araçlar panelindeki araçları kullanabilirsiniz.
Photoshop'ta görüntüleri düzen hakkındaki daha çok data amacıyla lütfen aşağıdaki kaynaklara bakın:
V. Grafik oluşturma
Photoshop'ta grafik kurmak, projelerinize görsel alaka katmanın mükemmel fakat yoludur. Sıradan şekillerden ve metinlerden kompleks illüstrasyonlara ve tablolara büyüklüğünde değme şeyi kurmak amacıyla Photoshop'un araçlarını ve özelliklerini kullanabilirsiniz.
Grafik kurmak amacıyla yersiz fakat tuvalle başlayabilir ya da Photoshop'un birnice şablonundan birini kullanabilirsiniz. Sonrasında biçim çizikçekmek, pek bakmak ve efekt icra etmek amacıyla çalgı çubuğundaki araçları kullanabilirsiniz.
Grafiğinizi oluşturduktan sonrasında onu fakat şahsiiş olarak kaydedebilir ya da ayrıksı fakat projede çalıştırmak suretiyle dışa aktarabilirsiniz.
Photoshop'ta grafik yapmaya müteveccih birtakım ipuçları:
- Çalışmanızı tertipli burulmak amacıyla katmanları kullanın.
- Öğelerinizi hizalamanıza destek olması amacıyla kılavuzları ve cetvelleri kullanın.
- Değişik renkler, makale tipleri ve efektlerle denemeler yapın.
- Çalışmanızı kesif kesif kaydedin.
Birazcık ergonomik yaparak Photoshop'ta ifadeli ve ustalaşmış grafikler oluşturabileceksiniz.
6. Sorulan Sorular
*Photoshop nelerdir?
* Photoshop'un temelleri nedir?
* Photoshop'un araçları ve özellikleri nedir?
* Photoshop'ta görüntüleri iyi mi düzenlerim?
* Photoshop'ta iyi mi grafik oluşturabilirim?
* Photoshop'ta katmanlarla iyi mi çalışırım?
* Photoshop'ta filtreleri ve efektleri iyi mi kullanırım?
* Photoshop'ta çalışmamı iyi mi dışa aktarırım ve yazdırırım?
* Çalışmalarımı çevrimiçi olarak iyi mi paylaşırım?
VII. Filtreler ve efektler
Resimlerinize mucit dokunuşlar bakmak amacıyla filtreler ve efektler kullanılabilir. Sade görüntünün rengini, kontrastını ya da parlaklığını değişiklik yapmak veya kesafet, şamata ya da gren şeklinde hususi efektler bakmak amacıyla filtreleri kullanabilirsiniz. Efektler, çarpıtma ya da devrim şeklinde bozulmalar kurmak ya da görüntüye nesiç ya da nakış bakmak amacıyla kullanılabilir.
Sade görüntüye süzgeç ya da efekt icra etmek amacıyla Katmanlar panelinde imaj katmanını seçin ve arkasından Süzgeç menüsünden dilediğiniz filtreyi ya da efekti seçin. Sade görüntünün önizlemesini akdetmek ve ansızın artık filtreyi icra etmek amacıyla Süzgeç Galerisini dahi kullanabilirsiniz.
Filtreleri ve efektleri müessir bir halde kullanmaya müteveccih birtakım ipuçları:
- Görüntünüzde neyin pekiyi göründüğünü bakmak amacıyla değişik filtreler ve efektlerle denemeler yapın.
- Filtreleri ve efektleri titiz kullanın. Oldukça artık süzgeç, görüntünün kompleks ve naturel olmayan görünmesine niçin belki.
- Filtreleri ve efektleri uygulamadan ilkin kurmak dilediğiniz umumi efekti düşünün.
Filtreler ve efektler, resimlerinize mucit dokunuşlar eklemenin mükemmel fakat yolu belki. Sadece bu tarz şeyleri titiz çalıştırmak ve uygulamadan ilkin görüntülemek dilediğiniz umumi etkiyi ayn önünde bulundurmak önemlidir.
Dışa alıntılama ve yazdırma
Resimlerinizi düzenlemeyi bitirdiğinizde, onları ayrıksı projelerde kullanabilmeniz ya da başkalarıyla paylaşabilmeniz amacıyla dışa aktarmanız gerekecektir. Photoshop muhtelif dışa alıntılama seçenekleri sunar; böylece ihtiyaçlarınıza maruzat müsait olanı seçebilirsiniz.
Sade görüntüyü dışa aktarmaetmek amacıyla dışa aktarmaetmek dilediğiniz görüntüyü seçin ve çalgı çubuğundaki Dışa Aktar düğmesini tıklayın. Dışa Aktar haberleşme kutusunda, görüntüyü dışa aktarmaetmek dilediğiniz şahsiiş biçiminin yanı esna görüntünün standardını ve boyutunu bile seçebilirsiniz.
Sade internet sayfasında çalıştırmak suretiyle fakat görseli dışa aktarıyorsanız JPEG ya da PNG şeklinde internet dostu fakat biçim seçmeniz icap eder. Ek olarak görselin internet sayfası amacıyla doğru boyutta olduğu için güvenli olmanız icap eder.
Sade görüntüyü yazdırmak suretiyle dışa aktarıyorsanız TIFF ya da PSD şeklinde ali kaliteli fakat biçim seçmeniz icap eder. Ek olarak görüntünün yazar amacıyla doğru boyutta olduğu için güvenli olmanız icap eder.
Dışa alıntılama seçeneklerini seçtikten sonrasında görüntüyü dışa aktarmaetmek amacıyla Dışa Aktar düğmesini tıklayın. Fotoğraf belirttiğiniz konuma kaydedilecektir.
IX. Çalışmanızı paylaşma
Başyapıtınızı yarattıktan sonrasında onu dünyayla benimsemek isteyeceksiniz. Bunu yapmanın dar değişik yolu vardır.
- Çalışmanızı şahsiiş olarak kaydedip sonrasında fakat internet sayfasına ya da toplumsal medya platformuna yükleyebilirsiniz.
- Yazdırmaya amade fakat PDF dosyası oluşturabilir ve arkasından bunu yazdırabilirsiniz.
- Sade video eğitimi ya da lokma oluşturabilir ve arkasından bunu çevrimiçi olarak paylaşabilirsiniz.
- Çalışmanızı ağırlık, dijital ya da gelir olarak pazarlayabilirsiniz.
Çalışmanızı iyi mi paylaşmayı seçerseniz seçin, insanların sizi bulabilmesi ve çalışmanız hakkındaki daha çok data edinebilmesi amacıyla adınızı ve haberleşme bilgilerinizi eklediğinizden güvenli olun.
Çalışmanızı müessir bir halde benimsemek amacıyla birtakım ipuçları:
- Çalışmanızın ali kalitede ve pekiyi sunulduğundan güvenli olun.
- İnsanların çalışmanızı aradıklarında bulabilmeleri amacıyla başlığınızda ve açıklamanızda ilgili açacak kelimeler kullanın.
- Çalışmanızı toplumsal medyada ve öteki çevrimiçi platformlarda paylaşın.
- Öteki sanatçılar ve tasarımcılarla örgü çağ.
Işte ipuçlarını izlem ederek çalışmanızın henüz çok fakat yığın tarafınca görülmesi şansınızı artırabilirsiniz.
S: Photoshop nelerdir?
C: Photoshop, Adobe Inc. tarafınca geliştirilen ve gösterilen fakat raster grafik düzenleyicisidir. Resim rötuşlama, imaj kompozisyonu ve dijital boyama şeklinde oldukca muhtelif imaj düzen görevleri amacıyla kullanılır.
S: Photoshop'un değişik sürümleri nedir?
C: Şu tam Photoshop'un se sürümü bulunmaktadır: Photoshop CC, Photoshop Elements ve Photoshop Express. Photoshop CC, yazılımın anda özellikli sürümüdür ve hem Windows bununla birlikte macOS amacıyla kullanılabilir. Photoshop Elements, Photoshop CC'nin Windows ve macOS'ta kullanılabilen henüz müsait pahalı ve basitleştirilmiş fakat sürümüdür. Photoshop Express, iOS ve Android'dahi kullanılabilen parasız fakat mobil uygulamadır.
S: Photoshop kullanmanın yararları nedir?
C: Photoshop, onu imaj düzen amacıyla kuvvetli fakat çalgı haline getiren oldukca muhtelif özellikler sunar. Işte özellikler şunları ihtiva eder:
- Katmanlar
- Filtreler
- Ayarlamalar
- Fırçalar
- Güçlü araçları
- Vektör araçları
0 Yorum